13 febrero, 2013

La Diputació de Barcelona comença les obres de l’hostatgeria de QueraltLa Diputació de Barcelona, comença avui  4 de febrer de 2013, les obres de desbrosament i reparació de tancaments de l’ hostatgeria del santuari de Santa Maria de Queralt de Berga.

 Compten amb un pressupost total de 40.000 euros, que assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona, consistiran en: sanejar parets, envans i sostres de despreniments, treure runa, repassar i pintar els tancaments de fusta, recol·locar vidres i refer part de la teulada. És duran a terme en un període aproximat  de uns dos mesos.

 Les obres es duran a terme gràcies a  la moció aprovada al ple municipal de desembre de 2011. I la ratificació del compromís de desenvolupar-les amb les visites a la ciutat de Berga del Vicepresident primer de l’àrea de Territori i Sostenibilitat Josep Llobet i el Diputat delegat, Alberto Villagrasa.

L’hostatgeria, és un conjunt de 3 edificis amb un total d’ aproximadament 2700 m2 construïts, els quals en un d’ells hi ha ubicat l’únic servei en ús del conjunt. La resta de la superfície construïda de l’hostatgeria està en un estat precari, tant pel què fa a l’estructura, als tancaments i a les instal·lacions, així com a l’equipament interior.

L’ assessor tècnic de l’àrea e impulsor de les obres Joan Antoni López Noguera, ha manifestat la seva satisfacció per l’inici d’aquestes obres: “estem molt contents de poder iniciar les obres a l’ hostatgeria de Queralt, es un equipament que pot i ha de tenir un pes important en el futur econòmic i turístic de la ciutat de Berga, així com també de tota la comarca del Berguedà”, “sabem que aquesta inversió no solucionarà tots els problemes de les instal·lacions, però ens permetrà realitzar aquelles que són indispensables per a un mínim manteniment de les instal·lacions. La nostre intenció es continuar treballant per a realitzar noves actuacions a les dependències de Queralt”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!