7 mayo, 2014

Dolors Montserrat: “Les Eleccions Europees ens afecten a tots, no es celebren a Brussel•les sinó a cada municipi de Catalunya i d’Espanya”  • Dolors Montserrat: “Des de que comença el dia i obrim l’aigua i la llum fins que anem a dormir moltes de les decisions que ens afecten al dia a dia es prenen a Europa”.
  • “D’aquestes Eleccions depèn que siguem capaços de continuar construint el nostre projecte comú, una Unió Europea unida, o desfer-la com pretenen els antieuropeus”.

FOTODMBELLATERRADolors Montserrat, Vicepresidenta Tercera del Congrés dels diputats i vicesecretaria d’organització del PPC va participar en la conferencia dins del cicle que organitza la Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra on va parlar de la importància de les properes eleccions al Parlament Europeu i de la necessitat que el Partit Popular tingui molta representació a la Unió Europea. En aquest sentit va fer un repàs de les mesures realitzades fins al moment pel govern de Mariano Rajoy que “treure’n a Catalunya i a Espanya de la crisi”.

 Dolors Montserrat va començar la seva intervenció dient que “el proper 25 de maig ens juguem molt. Ens juguem quin paper volem que tingui Espanya a Europa i quina Europa volem per Espanya. Les Eleccions Europees ens afecten a tots. Des de que comença el dia i obrim l’aigua i la llum fins que anem a dormir moltes de les decisions que ens afecten al dia a dia es prenen a Europa. Les eleccions no es celebren a Brussel·les sinó a cada un dels recons del nostres municipis, de Catalunya i d’Espanya”.

“D’aquestes Eleccions depèn que siguem capaços de continuar construint el nostre projecte comú, una Unió Europea unida, o desfer-la com pretenen els antieuropeus. Els problemes que tenim a Espanya i a Europa no tenen solució sense Europa i sense la força de la unitat dels Europeus”.En aquest sentit la Vicepresidenta ha afegit que “mentre el Partit Popular defensa una Europa unida, altres pretenen la independència de Catalunya que comportaria que sortíssim de la Unió Europea”.

FOTODMBELLATERRA2Tanmateix Dolors Montserrat va assegurar que “comencem a sortir de la crisis, però encara queda molt per fer. Però, fa un any i mig a Europa es parlava de què passaria amb l’euro, quins països serien rescatats,de com pujava la prima de risc, de recessió econòmica i quant augmentava l’atur. Avui, a Europa, es parla de quan començarem a créixer de forma sostenible i estable, quants llocs de treball es crearan i quin grau de recuperació haurà”.

La Vicepresidenta va voler deixar molt clar que “el govern de Mariano Rajoy està fent els deures i malgrat es van haver de prendre mesures extraordinàries, pel moment de greu crisis econòmica, s’estan comencen a veure els resultats”. En aquest sentit va recordar que davant els 3,7 milions d’aturats mes durant el govern ZP, amb dos anys de govern del PP ara hi han 333.000 aturats menys a l’últim any. Amb el govern de ZP es van destruir 200.000 empreses i ara es creen 200 empreses noves cada dia. Amb ZP es va disparar el dèficit fins el 11% i ara es compleixen les previsions i es redueix el dèficit fins el 6,6%. Es van estancar les exportacions amb el govern de ZP i ara han crescut un 10%; el nombre de turistes internacionals va baixar en 2 milions  i ara ha crescut en 5 milions la entrada de turistes.

Dolors també va destacar que amb el govern anterior Espanya necessitava 33.500 milions d’euros de finançament extern i ara es capaç de finançar-se sola i de prestar 16.00 milions d’euros i que mentre el govern socialista va congelar les pensions el govern del Partit Popular les ha re valoritzat per sobre del IPC. “Es a dir mentre el govern de l’Estat està gestionant i prenen decisions per sortir de la crisis Mas i el govern de la Generalitat només parlant de trencaments i ruptures”.

En aquest sentit Dolors va manifestar que “si Mas es demòcrata ha d’acceptar el rebuig aclaparador del Congrés dels diputats al seu pla separatista, que va tenir el vot contrari de 272 dels 350 diputats de la cambra inclosos els catalans. Dels 47 diputats catalans 25 van votar en contra”.

“Catalunya sola, de manera unilateral, no pot decidir jurídicament la seva separació d’Espanya i tampoc ho pot tècnicament consultar. Ni aquest Govern, ni les Corts Generals, ni el Parlament de Catalunya poden legítimament privar de manera unilateral al conjunt del poble espanyol, únic titular de la sobirania, del seu dret a decidir sobre el seu futur col·lectiu”

En aquest sentit va deixar clar que “la consulta a Catalunya per trencar la unitat d’Espanya no es farà perquè és il·legal i inconstitucional”,  i insisteix en què “per canviar aquesta realitat s’han de canviar les lleis al Congrés, i ara per ara els partidaris de canviar-les estan molt lluny de tenir la majoria democràtica necessària”. Així va convidar a CiU i ERC “a acceptar les majories del Congrés, igual que el PP accepta les majories que s’imposen al Parlament de Catalunya”.

 Finalment entre el repàs a les grans aportacions de l’estat  Dolors Montserrat va voler destacar la llei de la reforma de l’administració local, que “ofereix un nou finançament i optimitza els recursos dels Ajuntaments per no duplicar o triplicar el mateix servei, de manera que l’administració que assumeixi el servei rebi tota la inversió per fer-lo efectiu, i limita els sous per als càrrecs electes i assessors de confiança.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!