17 abril, 2013

Alberto Villagrasa: “Estic molt satisfet de les actuacions que des de la nostra participació en el govern de la Diputació s’han dut a terme a l’Osona”  • Alberto Villagrasa: “La nostra oposició es constructiva i recolzarem al govern de la Diputació en allò que sigui bo pels municipis de la província. Les dinàmiques municipals han de tenir la seva pròpia autonomia”FOTOVILLI

El Diputat, Alberto Villagrasa, ha fet balanç de l’exercici 2012 a la Diputació de Barcelona per fer un repàs de les actuacions que es van du a terme mentre va ocupar la Vicepresidència abans de la ruptura de l’acord de govern entre CIU i PP. En aquest sentit el Diputat Alberto Villagrasa que ha fet un balanç molt positiu del temps en govern ha expressat la seva satisfacció per les nombroses actuacions que s’han dut a terme a la província de Barcelona i a la comarca de l’Osona en particular durant la participació del Partit Popular al Govern.  

El diputat, que ha destacat la importància de la “tasca silenciosa” d’aquesta Administració en benefici dels municipis donant les eines i els recursos necessaris als Ajuntament perquè puguin desenvolupar amb eficàcia la seva gestió municipal i millorar el servei que donen als seus ciutadans, ha volgut manifestar que “des de la nostra situació, ara en l’oposició, continuarem exercint, com sempre, la nostra responsabilitat amb la mateixa dedicació i rigor com feien des del Govern. La nostra oposició es constructiva i recolzarem al govern en allò que sigui bo pels municipis de la província. Les dinàmiques municipals han de tenir la seva pròpia autonomia”. – ha afegit.

Villagrasa ha recordat que “l’acord de govern funcionava molt bé i estava donant fruits molt positius a la província, i va ser una llàstima sacrificar un acord que estava funcionant amb tanta eficàcia”. Tanmateix Alberto Villagrasa ha insistit en que no “s’han d’anteposar mai els interessos de Partit als dels veïns dels municipis que formen la província de Barcelona”.

En aquesta línea Villagrasa ha dit que “confia en que l’actual govern de la Diputació, en minoria, continuarà desenvolupant tots els projectes que es van acordar amb el Partit Popular a govern”

Entre les actuacions més destacades durant l’exercici 2012, concretament a la comarca de l’Osona el Diputat ha destacat les realitzades en l’àmbit del manteniment de carreteres i xarxa viària, en l’àmbit de la seguretat i conservació del patrimoni, així com plans i estudis de mobilitat, inventaris de camins i altres actuacions, es a dir, “eines necessàries perquè els Ajuntament puguin desenvolupar la seva tasca municipal”.

Dins de les actuacions en Patrimoni a la comarca el diputat ha destacat les actuacions al Castell del Brull on la inversió de la Diputació va ser d’uns 80.000 €. En recerca arqueològica i excavacions arqueològiques. A Vic al Temple Romà amb treballs de suport i anàlisis històrics (23.000 €) al Palau dels Montcada amb una inversió de 20.000 € en estudis d’estabilitat estructural. O al Mas Cerdà de Centelles on s’han dut a terme estudis per a la reparació per valor de 7000 €. També s’ha donat suport en temes de patrimoni a altres municipis com Roda de ter , Tona…

Entre altres actuacions ha destacat el Pla director d’abastament d’aigua a Rupit (8.000 €) el Pla director de Clavegueram a Centelles (25.000 €), l’ espai Lúdic per a la gent gran a Vic (14.000 €), l’estudi de programació del Torrent de la Cira a Centelles (10.500 €) el Pla d’autoprotecció del Teatre a Sant Hipòlit de Voltegrà (3.000 €), el Pla director d’urbanització del Casc Antic a Sant Vicenç de Torellò (20.000 €) l’Inventari de l’estat dels jocs infantils a Santa María de Corcó (600 €) o el Pla director de l’ Urbanització del nucli de Santa María i Sant Miquel

a Seva (18.000 €). A part s’ha donat suport tècnic a altres municipis com Collsuspina, Roda de Ter (fent un estudi de les condicions de les tarifes d’abastament d’Aigua), aTona (fent un projecte de millora de la Sala la Canal).

En l’àmbit de les carreteres el Diputat Popular ha subrayat les actuacions al Centre de conservació de carreteres de Vic, Treball de Conservació i manteniment i neteja carreteres. (1.200.000 €) i la renovació de capes de rodament. 12 KM (753.000 €). A Tona les actuacions de seguretat viària a la BV 5303. (14.000 €) i a Manlleu a la BV 4608. (17.000 €); a Gurb les tasques per la millora del pont de BV 4601 (293.000 €).

Dins també d’aquesta area Villagrasa ha destacat el Pla zonal de la comarca de l’Osona. (un pla de millora d’Infraestructures), els Catàlegs de camins a Balenyà (12.500 €) El Brull, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugenia de Berga, Santa Eulalia de Riuprimer, Sobremunt, els Estudis i Plans de Mobilitat (alguns en curs) i el Pla director de la Bicicleta a Gurb.

A més d’altres actuacions con els ajuts en suports tècnics (GIA: Gestió Informàtica d’Activitats) o el Pla Local d’Habitatge.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!